Terapiile injectabilie în diabet reprezintă elemente foate importante în schema de tratament a unora dintre pacienți. Mai mult decât atât, terapiile minim invazive precum senzorii de glicemie și pompele de insulină aduc un beneficiu major pacienților insulinotratați. În ciuda tuturor argumentelor medicale și științifice, foarte mulți pacienți înțeleg greșit semnificația și rolul tratamentului injectabil sau a terapiilor minim-invazive.
În cadrul “Lecției de DIABET” vom clarifica răspunsurile la unele dintre cele mai frecvente întrebări ale pacienților cu privire la medicația injectabilă și tehnologiile minim-invazive:
- Există vreo legătură între “gravitatea / severitatea” diabetului și medicația injectabilă?
- De ce unii pacienți cu DZ tip 2 folosec injecții și alții doar pastile?
- De ce anumite terapii injectabile nu se prescriu decât la unii pacienți?
- Este întemeiată frica de injecții raportat la beneficiile tarapeutice, atunci când medicul a prescris o medicație injectabilă?
- De ce este foarte importantă automonitorizarea glicemiei (chiar și la pacienții cu DZ tip 2 și fără medicație injectabilă) deși înțepăturile în deget pot fi uneori dureroase?
- Cât de întemeiat e disconfortul de a purta o tehnologie minim-invazivă (pompă / senzor) raportat la beneficiile terapeutice și confortul unei stil de viață mai activ și cu mai puține restricții?
Evenimentul va fi transmis LIVE pe pagina de Facebook și a canalului nostru de YouTube.