Echipa Sports & Diabetes

Uniți de pasiunea pentru sport, generăm schimbarea pentru a combate diabetul zaharat!


Sports & Diabetes s-a născut în 2016, din dorința de a arăta că diabetul zaharat nu trebuie să fie o barieră în calea performanței sportive.

Suntem o echipă formată din sportivi amatori, diagnosticați cu diabet zaharat de tip 1, insulino-dependent, uniți de entuziasmul și pasiunea pentru sport: alergare, ciclism, înot. Prin tot ceea ce facem ne dorim să contribuim la combaterea diabetului zaharat și să schimbăm percepția asupra diabetului! Ne dorim să inspirăm și să încurajăm persoanele cu diabet să facă sport, pentru că activitatea fizică este cel mai bun lucru pe care fiecare dintre noi îl poate face pentru menținerea unei sănătăți fizice și psihice optime.

În ultimii ani am participat la diferite competiții sportive, atât individual, cât și în echipă: triathlon, duatlon, alergare și ciclism.

Fiecare competiție pe care o încheiem ne motivează să continuăm cursa împotriva diabetului zaharat, să ne depășim limitele și să arătăm că viața cu diabet nu înseamnă o piedică în fața pasiunii pentru sport.

Dacă ești diagnosticat cu diabet zaharat de tip 1 și iubești sportul, la fel de mult ca și noi, te așteptăm să te alături comunității Sports & Diabetes!


          

               

               


“Don’t let diabetes stop you, just follow your dream!”